Resultat Årets bild

Värnamo Fotoklubb

Årets Bild

Från varje tävlingsomgång i klubbens tävlingar går de 3 bäst placerade bilderna vidare till en finalomgång där "årets bild utses. Denna årets sista klubbtävling redovisas på årsmötet.

På denna sinan redovisa de bilder som fått utmärkelsen Årets Bild senaste åren.

Årets bilder 2017

Digitalt

Jury: Gislaveds Fotoklubb.

Fotograf: Joacim Wiberg.

Kommentar:

Redan vid en snabb blick berör denna bild oss. Mycket vackert ljus, en suverän och vågad komposition och där fotografen uppfattat det fantastiska ljuset och utnyttjat det till fullo och gett bilden en underbar atmosfär. Det märks att fotografen tänkt till innan steget togs till exponering. Fantastiskt fina molnformationer samt husväggen med spegling och det röda hustaket i bakgrunden hjälper till att leda in blicken i bilden. Hela bilden ger ett intryck av målning. Ett stort grattis till vinnaren av årets bild.

Pappersbilder.

Jury: Huskvarna Fotoklubb.

Fotograf: Manne Jacobson.

Kommentar:

Även här är det är bra fotopapper som höjer bilden. Bra komposition och blomman ligger i

gyllene snittet. Krispig i färgerna. Bra färgskala och kontrast. Krukan matchar blomman.

Snyggt format. Finns inget att klaga på. Stort grattis till vinnaren!

Årets Bilder 2016

Jury: Kai Rehn, Siggarp.

Digitalt

Fotograf: Åke Lövgren.

Kommentar: En bild som lever.

Pappersbilder

Fotograf: Sven-Arne Lagerstedt

Kommentar: Musikanten har en stark inlevelse, vilket även fotografen fångat i bilden.

Årets Bilder 2015

Jury: Fotoklubben SAAB, Jönköping.

Projektion

Fotograf: Åke Lövgren

Väldigt fin bild med bra skärpa. Hur förbereder man sig för att få en sådan bild?

Påsikt

Fotograf: Åke Lövgren

Perfekt naturbild. Bra att björnen tittar in i kameran. Utskriften är något för ljus.

Årets Bilder 2014

Jury: Göran Palm

Fotograf: Manne Jacobsson.

En bild som väcker känslor. Det grova kornet och att personen på bilden blundar är välgörande och ses positivt. En bra och annorlunda bild. Det enda som möjligen ses lite störande är ränderna i bilden.

Fotograf: Manne Jacobsson

Jag föll för denna bild direkt. Fin komposition och bra exponering. Stördes först av plakatet men, senare tycker jag att det istället lyfter bilden. Snöfallet är perfekt. Några möjligheter såg juryn ändå till förbättring. Fönstret till vänster kunde varit lite ljusare och fotografen skulle tagit med lite mindre av trappan.

Årets Bilder 2013

Jury: Elever på FIGY gymnasium, Estetiska programmet Åk3.

Fotograf: Allan Rydahl.

En bra bild med ett visst ”system” i. Bra brytning med färger och ej för blandat. Man behöver inte tveka på att bilden är ”rak”.

Det är en bra tagen bild med ett system som återkommer. Vilket gör bilden väldigt snygg och stilren. Den gula brevlådan gör så att mönstret bryts av lite vilket gör det som en bra kontrast.

Fotograf: Manne Jacobsson

En unik ögonblicksbild.

Underbar färgkontrast som drar blicken till den.

Årets Bilder 2012

Årets Bilder 2011